torsdag 28. mai 2009

Drømmen om nytt lille-Kaimai-rom

Lille-kaimai sitt rom bærer veldig preg av at det også skal fungere som gjesterom, fordi vi bare har to soverom i leiligheten vår. Vi låner en gammel sprinkelseng fra svigermor, og to gamle BILLY-hyller i bøk fungerer som lekehyller... I det hele tatt, det er ikke et spesielt skjønt prinsesse-rom hun har... Jeg var på IKEA med en god venninne her om dagen, og begynte å spinne på tanken om å kjøpe nye møbler til lille snuppisen.
IKEA hadde denne serien HENSVIK som jeg likte veldig godt. Også er den praktisk, sprinkelsengen, fordi man kan ta vekk den ene siden. Vi har nemlig ikke plass til en juniorseng itillegg til gjesteseng inne på det knøtterommet tror jeg. Da kan kanskje denne fungere som en mellomløsning til vi en gang finner oss noe større. (*sukk* - elsker virkelig leiligheten vår, så det er trist å tenke på å flytte!)
Dessuten likte jeg så godt at den var LITT ornamental også denne sengen. Så med rosa sprinkelbeskytter med hvite prikker på og et nytt rosa sengeteppe på gjestesengen og litt annet småknask, så tror jeg absolutt at det kan bli en forbedring for lille-gullet.
Ja ja, det er lov å drømme hvertfall. Kaimai-mannen kan ikke forstå hvorfor vi må gjøre om på rommet hennes, for det "fungerer jo". :) 


Ellers tar jeg gjerne i mot tips på hvordan fornye denne trancherbenken på en fin måte! Jeg har ønsket meg nye tøffe/søte/kule knotter til å ha på skuffene. Men andre tips tas i mot med takk! :)


søndag 24. mai 2009

Stuen vår - noen detaljer

Kaimai-mannen har vært så heldig å få overta noen bilder etter foreldrene sine. De er malt av en kunstner-slektning som er her fra Bergen (men jeg husker selvfølgelig ikke hva han heter for noe). Jeg har tenkt å henge opp det største bildet også, men er ikke kommet så langt... Samtidig så synes jeg at det er veldig fint også.


Jeg var så heldig å få en nydelig orkidé av en venninne, jeg har absolutt ikke grønne fingre når det gjelder inne-blomster, og særlig orkidéer. Så vi får se hvor godt den får det her. Jeg synes hvertfall det var stilig med et limegrønt innslag mot det hvite og rosa oppe på sjenken! Sjenken er forøvrig IKEA-skap BESTÅ med glassdører oppe og helt tette hvite dører nede. (Skjuler MYE rot for å si det sånn).


Jeg fant noen lysestaker fra Lisbeth Dahl i London (av alle steder), som ikke er veldig flittig i bruk nå i sommerhalvåret, men som er dekorative uansett. Jeg ønsker meg forøvrig et skikkelig lysfat istedenfor glassfatet der. Satser på at AC Home har noe fint jeg kan ønske meg :) (Eller hva, AC?)
Jeg har lovet Ann Christin og vise frem DAY-putene i sitt nye hjem. Så her er de... Er veldig fornøyd med putene, synes de gjorde mye for stuen. (Det er jo ikke så lett for dere å gjøre dere opp en mening om, siden dere ikke har sett før-bilder). At putene er fine, er det vel ingen tvil om i hvertfall :)


tirsdag 19. mai 2009

Peoner

Peoner er en av mine absolutt favorittblomster! De er veldig trendy for tiden, men jeg har virkelig elsket de blomstene siden jeg var liten jente og tuslet rundt i hagen til farmor og farfar. De hadde mange nydelige varianter av peoner, hvite, lyserosa og mørkere røde. De formerlig hang over støttene farfar hadde satt opp, og det bugnet med blomster!

Det hendte at farmor tok inn noen blomster og hadde de i en vase på bordet. Det var sommerstemning med en gang!


Så nå, når det er peon-sesong igjen, må jeg handle inn! 
Også får jeg så lyst til å fotografere. Disse er tatt med makrolinse.

Fire av bildene har jeg i ramme. Tre på veggen over sofaen, og et i en skjønn hvit Bruka-ramme på glasskapet vårt, også i stua.
Fargespillet blir jeg aldri lei av!




fredag 15. mai 2009

Kjøkkenhyllene - endelig!


Nå har jeg snakket en stund, men tenkt veldig lenge, på kjøkkenhyllene jeg ville ha opp! Jeg fant til slutt flotte hylleknekter fra Bruka Design hos AC Home (thank you Ann Christin!)


Jeg har hatt en stappet sjenk, som nå får puste litt mer. Kokebøkene og den stilige kjøkkenvekten har fått nytt hjem. Kokebøkene kan godt stå på øverste hylle altså, hvis noen lurer på om ikke det er upraktisk... :) Den ene gangen i året jeg bruker de, får jeg heller finne frem stolen og klatre litt. hehe. Det er ikke der jeg er mest kreativ for å si det sånn...

Men det hyggeligste av alt for meg personlig, er at disse grønne krukkene endelig er kommet frem i lyset igjen! Dette er krukker jeg har arvet av min farmor. Hun er fodt og oppvokst i Sveits, og flyttet til Norge da hun møtte min farfar. Hun tok med seg disse krukkene da (den sveitsiske versjonen av Norgesglass), og har stelt så pent med de i nesten 60 år! Jeg synes de har en nydelig farge, og er veldig dekorative med frø, te og pasta i.

Jeg er også happy med at jeg har fått frem noen av mine mange ulike blomstervaser. Vi har vaser i flere fulle skap, så alt som kan komme frem i lyset, letter skapplassen betraktelig! :) Liker litt kontrasten mellom de enkle grønne krukkene/glassene og krystall.

Så sånn ser det ut nå. Legg merke til rotehjørnet på sjenken... hehe. Småbarnslivet inviterer ikke akkurat til masse nips og snask som står fremme for å si det sånn. :)

Har dere noen tips til hva jeg kan gjøre mer med veggen tar jeg gjerne i mot!!! Har tenkt på tre hvite små rammer under nederst hylle. Bruka har noen fine hvite rammer som jeg har to av fra før.

Emmeline-inspirasjon




















Jeg er hjemme med en snufsete og feberhet lille-kaimai idag.
Igår var jeg en tur innom Lindex og handlet sokker til snuppisen, og uten å tenke over det, er jeg blitt inspirert av dere her i bloggverden! Og særlig Emmeline :)

Kjøkkenhyllene er forresten oppe, nytt innlegg kommer snart. Litt vanskelig med en liten jente på fanget.

onsdag 13. mai 2009

Kitchen Aid!





















Vi har bodd i leiligheten vår i 2,5 år nå. Like lenge har jeg hatt store planer om å få opp to hyller på kjøkkenet... Jeg har vært veldig i tvil om hvordan jeg skulle gjøre det rent praktisk (kaimai-mannen er ikke noen handyman dessverre...), så da har det drøyet og drøyet og drøyet.

Nå er endelig prosessen i gang, og jeg har fått kjøpt inn såkalte hobbyplater, grunning, og hylleknekter, jeg har saget platene til rett lengde og grunnet og malt de og knektene i samme farge som veggen.

Så nå er det bare å montere i de festlige gipsplatene!  Jeg får besøk av min svært handye pappa i morgen! Så da er det håp. :)

Følg med, følg med!!!